miercuri , iulie 17 2024

Brichete De Lemn

Brichete de lemn

Combustibilul termic solid suta la suta ecologic este reprezentat de categoria Brichete De Lemn. In vederea comercializarii, trebuie indeplinite mai multe conditii. Producatorul sau cel care comercializeaza produsul trebuie sa prezinte in detaliu toate caracteristicile incalzitorului termic.

Se va specifica esenta din care sunt compuse brichetele de lemn. Se va prezenta esenta de foioase : tari, moi sau rasinoase. Conteaza modul de prezentare al produsului oferit spre vanzare. Se va accentua raportul calitate-pret. Deasemenea, trebuie precizat gradul de umiditate al combustibilului solid. Acesta are capacitatea de a influenta puterea calorica de incalzire. Trebuie mentionat, in mod expres, si daca transportul brichetelor din lemn se face gratuit sau contra cost.

Brichete de lemn

Aceste Brichete De Lemn se utilizeaza de consumatorii casnici persoane fizice. Pot fi folosite si in industrie. Fabricarea acestor brichete de lemn se face la scara larga. Se fabrica la nivel mondial. In tara noastra industria lemnului este foarte dezvoltata. Relieful preponderent muntos din tara noastra implica o capacitate de prelucrare a lemnului sporita. Exista foarte multe fabrici care au linii de brichetare.

Utilajele tehnologice folosite sunt de ultima generatie. Acestea incorporeaza toate cerintele pentru oferirea unor servicii de inalta calitate. Brichetele de lemn sunt utilizate cel mai des pentru incalzirea centralizata a spatiilor locuintelor.

Tot ca si utilitate, brichetele de lemn se folosesc si la producerea agentului termic apa calda sau abur in procesele industriale. Pentru cofectionarea brichetelor de lemn se foloseste suta la suta biomasa uscata. Pentru a fi prelucrata, aceasta biomasa uscata, in prealabil, va fi maruntita. Astfel se vor prelucra aschiile de lemn obtinute. Prin operatiunea de maruntire scade nivelul de umiditate al lemnului, care de regula este fag suta la suta. Poate fi si stejar. De regula se folosesc esente tari. Brichetele de lemn fabricate din aceste esente se incadreaza in categoria combustibililor termici solizi.

Brichete de lemn

Fluxul tehnologic de prelucrare a brichetelor este unul complex. Acesta cuprinde mai multe etape : tocare, sortare, macinare, uscare, brichetare, ambalare. Se vor obtine Brichete De Lemn de cea mai buna calitate. Masinile de brichetare pot fi mecanice, dar si hidraulice. Productivitatea va fi una sporita.

Check Also

Ferestre Termopan Brasov

Ferestre Termopan Brasov

Ghid util pentru a alege ferestre termopan Brasov Alegerea celor mai potrivite ferestre termopan Brasov …

Close