miercuri , iulie 17 2024

Certificat Energetic Brasov

Certificat energetic Brasov

Puteti oricand opta pentru un certificat energetic Brasov. Un astfel de certificat este foarte util. El va va ajuta sa aveti facturi mai mici la intretinere. De asemenea, locuinta voastra se va bucura si de o performanta mai buna. Se vor putea face chiar si modificari pentru ca locuinta sa fie mai eficienta din punct de vedere energetic. Aceste modificari vor duce la o scadere a cheltuielilor. Proprietarul are obligatia de face un certificat energetic daca doreste sa vanda sau sa inchirieze apartamentul.

Certificat energetic Brasov

Certificat Energetic BrasovUn certificat energetic are o clasa energetica de la A la G. Clasa energetica A este cea mai apreciata. Consumul anual de energie este si el indicat pe un astfel de Certificat Energetic Brasov. De asemenea, un certificat de acest fel prezinta si indicele de emisii echivalent CO2. Veti vedea ca acesta va avea si numeroase recomandari cu privire la reducerea consumului de energie. Pe scurt, este important ca cladirea pe care o veti alege sa fie cat mai eficienta din punct de vedere energetic.

Trebuie sa stiti ca fara certificat, nu se vor putea face tranzactii. Obtinerea certificatului devine astfel obligatorie. Este important ca acest certificat sa fie folosit atat la vanzarea locuintei, cat si la inchirierea ei. Tranzactiile fara acest certificat sunt considerate a fi nule. Proprietarul este cel responsabil cu certificatul. El va trebui sa prezinte o copie al certificatului oricarui chirias sau cumparator. Certificatul se va preda in original noului cumparator.

Certificat energetic Brasov

Un Certificat Energetic Brasov este valabil pentru 10 ani de la intocmirea sa. Daca se efectueaza lucrari de renovare majora, este recomandata reinnoirea certificatului. Proprietarii vor trebui sa se adreseze unui auditor energetic pentru a se intocmi un astfel de certificat. Auditorul poate fi gasit pe lista pusa la dispozitie de Ministerul Dezvoltarii.

In cadrul acestei liste, se va putea gasi un auditor potrivit impreuna cu datele sale de contact. Este recomandat sa se contacteze cat mai multi auditori. Se va putea face astfel mai usor o alegere si se va putea chiar obtine un pret mai mic. Aveti in vedere toate aceste aspecte extrem de importante.

Check Also

Transport Marfa Bacau International

Transport Marfa Bacau International

De ce este ideal un transport marfa Bacau international cu trenul? Atunci cand aveti de …

Close