miercuri , iulie 17 2024

Instalatii Electrice Cladiri de Utilitate Publica

De ce este preferata tehnologia LED pentru instalatii electrice cladiri de utilitate publica?

In momentul in care vine vorba despre instalatii electrice cladiri de utilitate publica, multe persoane se gandesc la tehnologia LED. Este evident acest lucru deoarece, din categoria instalatiilor electrice necesare in cladirile de utilitate publica se regaseste si sistemul de iluminat.

Si cand vine vorba despre acest sistem, nu exista ceva care sa fie mai eficient decat LED-urile. In randurile de mai jos vom enumera cateva motive intemeiate datorita carora, merita luata in considerare aceasta solutie pentru orice cladire de utilitate publica, fie ea scoala, spital, etc.

Instalatii electrice cladiri de utilitate publica

Asadar, atunci cand vine vorba despre instalatiile electrice din cladirile de utilitate publica, ne gandim mai intai la sistemul de iluminat. Aici nu exista o optiune mai eficienta decat tehnologia LED, iar in continuare aflati si de ce.

1. LED-urile ofera economie de energie

Consumul redus de energie este unul dintre cele mai semnificative avantaje ale luminilor cu LED, si este un avantaj necesar in cladirile de utilitate publica.

Instalatii Electrice Cladiri de Utilitate PublicaAceasta tehnologie reduce consumul de energie al luminilor din cladirile de utilitate publica (unitati de invatamant, centre medicale, cladiri administrative, etc.).

Ca idee, LED-urile si aici ne putem referi si la iluminatul din curtile in care se afla aceste cladiri de utilitate publica, consuma cea mai mica putere in comparatie cu luminile incandescente sau fluorescente.

Acest lucru poate reduce semnificativ consumul de energie. Si poate economisi foarte mult costul sistemului de iluminat din interiorul cladirii sau din curtea in care se afla cladirea.

2. Durata de viata indelungata

Tehnologia LED utilizata pentru instalatii electrice cladiri de utilitate publica (pentru iluminatul cladirilor si a curtilor acestora) are si alte avantaje. Costul investitiei initiale pentru iluminatul public cu LED va fi mai mare decat cel al luminilor obisnuite.

Cu toate acestea, aceasta este o investitie eficienta in conditiile in care corpurile de iluminare LED pot avea o durata de viata de pana la 100. 000 de ore, o durata de viata mult mai mare decat a alternativelor existente.

3. Lumina reglabila

Un alt avantaj al acestui tip de iluminare LED este ca permite controlul luminozitatii. Iluminatul LED poate chiar sa permita , schimbarea culorii si ajustarea prin configurarea LED-urilor cu diferite lungimi de unda.

Prin urmare, o sursa de lumina sau un ecran de afisare compus din LED-uri poate satisface rapid nevoile diverselor aplicatii prin control electronic.

4. Mai putina poluare a mediului

Cand vine vorba despre instalatii electrice cladiri de utilitate publica, se pune mare pret pe reducerea poluarii mediului. Din acest punct de vedere, nu exista alternative mai eficiente in ceea ce priveste iluminatul unei cladiri de utilitate publica, decat LED-urile.

In primul rand, nu exista nici un rau din cauza mercurului metalic. Iluminatul public cu LED nu foloseste mercur cu risc ridicat, cum ar fi lampile fluorescente. Prin urmare, nu vor exista scurgeri de ioni de mercur, fosfor si alte pericole publice in timpul procesului de fabricatie a becului sau dupa ce acesta este spart.

Apoi, lumina generata de aspectul particulelor de iluminat LED si ecrane de afisare este in general imprastiata, iar poluarea luminoasa este rareori generata.

5. Aspect estetic

Apoi, nu trebuie sa uitam despre corpurile de iluminat cu LED ca arata mult mai frumos intr-o incapere, decat cele traditionale. Acesta poate fi chiar unul dintre motivele datorita caruia, atunci cand se aleg corpurile de iluminat pentru instalatii electrice cladiri de utilitate publica, se opteaza pentru tehnologia LED.

Check Also

Desfundari Canalizare Brasov

Desfundari Canalizare Brasov

Serviciile de desfundari canalizare Brasov Aproape fiecare proprietar s-a confruntat cu o scurgere infundata iar …

Close