luni , februarie 26 2024

Banda Metalica

Tot ce trebuie sa stiti despre banda metalica din otel

In viata de zi cu zi, nu toata lumea discuta despre banda metalica din otel. Este oarecum firesc acest lucru deoarece nu toata lumea stie la ce se foloseste aceasta. Nu toata lumea a folosit cel putin odata in viata o astfel de banda.

Exista insa si persoane care in viata de zi cu zi, la locul de munca folosesc astfel de benzi metalice. Ei bine, printre aceste persoane se numara si cei care isi doresc sa asimileze mai multe informatii despre acest subiect. Acest articol li se potriveste perfect dat fiind faptul ca pot afla mai multe informatii despre banda. Asadar, sa vedem care sunt cele mai importante informatii referitoare la banda metalica din otel.

Cum se obtine banda metalica din otel?

Acest tip de banda este fabricat in mod conventional prin turnare continua, laminare la cald, laminare la rece si recoacere. Turnarea in banda ofera unele imbunatatiri metalurgice si comerciale de baza in comparatie cu metodele conventionale. In primul rand, furnizeaza o banda cu aceeasi geometrie precum cea produsa prin laminarea la cald. Acest lucru permite ocolirea laminarii la cald.

In al doilea rand, textura cristalografica primara de obicei slaba a benzii turnate reduce anizotropia. In al treilea rand, viteza mare de solidificare duce la microstructuri rafinate in comparatie cu turnarea obisnuita.

In al patrulea rand, nu este economic sa se produca cantitati mici de oteluri de calitate superioara prin turnare continua si laminare la cald.

Banda MetalicaDe asemenea, cheltuielile de capital pentru sintetizarea conventionala a bobinelor laminate la cald sunt mult mai mici decat pentru instalatiile conventionale de turnare si laminare. In plus, energia totala necesara pentru realizarea produselor finale este redusa semnificativ, iar costurile cu energie scad in consecinta.

Prin urmare, tehnologia de turnare a benzii permite fabricilor mai mici de productie de otel sa produca produse direct. Astfel, nu mai este nevoie sa externalizeze aceasta etapa finala altor companii. Din acest motiv are un avantaj strategic fata de tehnologiile conventionale de turnare.

Cand a fost inventata turnarea cu benzi duble de otel?

Este imposibil sa nu existe persoane care sa isi doreasca sa afle astfel de detalii. mereu oamenii isi doresc sa afle cine a inventat diverse lucruri. La fel este cazul si in aceasta situatie, iar raspunsul il aflati chiar acum.

Era anul 1857 cand inventatorul Sir Henry Bessemer a brevetat elementele de baza ale turnarii metalelor cu doua role. Dar intreaga gama si potentialul acestei noi idei, denumita astazi turnarea in benzi, si impactul sau asupra productiei de otel nu ar fi realizat timp de generatii.

Turnare in banda metalica a otelurilor inoxidabile feritice si austenitice

Progresele recente in tehnologia turnarii in benzi permit producerea de oteluri inoxidabile feritice si austenitice cu o anumita geometrie si calitate. Rezultatele finale sunt precum cele produse prin laminarea la cald conventionala.

Acest lucru permite ocolirea intregului proces de laminare la cald. Distributia aleatorie a orientarii cristalografice initiale prin grosimea benzii turnate duce la proprietati mai omogene ale tablei de otel finale. Ultimul efect elimina binecunoscutul fenomen de crestere in otelul inoxidabil feritic care deterioreaza adesea calitatea suprafetei benzilor initial laminate la cald.

Concluzie

Acestea sunt asadar pe scurt cateva informatii pe care trebuie sa le cunoasteti daca va pasioneaza acest subiect. De asemenea, daca la locul de munca folositi banda metalica, aceste informatii va pot fi de folos.

Check Also

Servicii Pentru Amenajare Locuinta Brasov

Servicii Pentru Amenajare Locuinta Brasov

Cele mai importante avantaje ale unor servicii pentru amenajare locuinta Brasov In fiecare an, oamenii …

Close