miercuri , iulie 17 2024

Constructii Modulare

Ce trebuie sa stim despre constructii modulare?

Atat in Romania cat si in alte tari ale lumii au aparut in ultimii ani foarte multe constructii modulare. Daca la noi sunt aparute doar de cativa ani, in Statele Unite de exemplu, majoritatea caselor sunt modulare.

Probabil va intrebati ce sunt aceste constructii dar si ce avantaje pot oferi. Veti afla aceste lucruri in randurile de mai jos.

Ce sunt aceste constructii modulare?

Cand discutam despre constructii modulare, ne referim la cladiri de diverse tipuri care nu sunt construite pe santier. Indiferent ca vine vorba despre o casa, o cladire de birouri, un hotel, o pensiune, etc. nu sunt construite pe santier.

Constructii ModulareProbabil va intrebati cum este posibil acest lucru. Ei bine, o constructie modulara este o constructie fabricata intr-o fabrica. Toata structura cladirii este fabricata de catre specialisti, folosind echipamente si unelte de lucru de ultima generatie.

In momentul in care structura cladirii este finalizata, este transportata spre santier. Acolo este amplasata si montata ca un puzzle de catre specialisti. Se poate opta pentru achizitia unei constructii modulare la cheie sau semi finisata. Fiecare face alegerea in functie de preferinte si de buget.

Avantajele unei constructii modulare

Daca va intrebati de ce sunt preferate aceste constructii in locul celor traditionale, aflati ca au multe avantaje. Cateva am decis sa va prezentam in randurile urmatoare.

1. Viteza de constructie

Fara doar si poate, unul dintre avantajele de top ale constructiilor modulare este reprezentat de viteza de constructie. Indiferent ca este vorba despre case, pensiuni, hoteluri sau alte cladiri, sunt construite foarte rapid. O casa de exemplu este construita de la A la Z in maxim 2 luni. O casa traditionala in schimb dureaza mult mai mult pentru a fi construita si a va putea muta in ea.

Totul se datoreaza faptului ca aceste constructii sunt prefabricate si asamblate pe santier. Astfel nu exista factori care sa duca la intarzierea lucrarilor.

2. Pret atractiv

Facand o comparatie intre constructiile modulare si constructiile traditionale, acestea din urma sunt mai scumpe. Acest lucru nu inseamna insa ca sunt si de o calitate superioara.

Constructiile modulare sunt mai ieftine si datorita faptului ca sunt mai repede finalizate comparativ cu cele traditionale. Materia prima este achizitionata in general intr-un volum foarte mare de catre firmele de constructii modulare. Acest lucru le permite sa cumpere la preturi foarte accesibile, motiv pentru care isi permit sa vanda constructii modulare la preturi avantajoase pentru client.

3. Durata de viata buna

Este posibil sa auziti despre constructiile traditionale ca dureaza mai mult decat cele modulare. Ei bine, o casa sau o constructie modulara poate dura pana la 80 – 100 de ani. Depinde totul foarte mult de structura (lemn, panouri sandwich, otel etc.). Depinde foarte mult de calitatea materialelor folosite si fireste, si de priceperea celor care au efectuat constructia.

Daca intentionati sa achizitionati o casa modulara de exemplu, nu va faceti griji. Veti locui in casa respectiva pana in ultima zi a vietii, fara ca locuinta sa va creeze probleme.

In afara acestor avantaje, mai exista si altele precum eficienta energetica printre altele, multitudinea de designuri, etc. Datorita tuturor acestor avantaje, se poate spune ca orice constructie modulara isi merita pretul.

Deci, daca doriti sa va mutati intr-o casa noua sau sa alegeti un sediu pentru firma dvs. sau alta cladire, optati pentru constructii modulare.

Check Also

Coltare Carton

Coltare Carton

Coltare Carton Alegand cele mai bune Coltare Carton, veti lua o decizie excelenta. Aceste coltare …

Close