Avantajele utilizarii de dolomita naturala
La noi in tara dolomita naturala a inceput sa fie din ce in ce mai apreciata. Utilizarea acestui produs are un impact benefic asupra culturilor. Aceasta poate fi utilizata fara griji in cresterea productivitatii. Veti constata ca o serie de culturi importante se vor bucura de o productivitate mai mare. Dolomita aduce niste beneficii majore in multe culturi. Cele mai importante culturi in care dolomita are un rol important sunt cele de pomi fructiferi, vita de fie, precum si cultura cartofului.
De ce sa alegeti dolomita naturala?
Dolomitul aduce un aport de calciu si magneziu plantelor. Aceste elemente le vor oferi plantelor o rezistenta mult ai buna la cadere si la frangere. Plantele se vor bucura de o dezvoltare mai buna a sistemului radicular, dar si al tulpinilor. Daca utilizati dolomita naturala, aceasta nu va avea deloc efecte toxice asupra plantelor. Chiar daca se folosesc cantitati mai mari, plantele nu vor avea de suferit. Veti constata ca absenta acestor elemente va influenta negativ absorbtia nitratilor si a ionilor fosforici.
Dolomitul va putea fi folosit pentru completarea necesarului de magneziu. De asemenea, acesta va mai putea fi folosit si pentru corectarea aciditatii solului.
Alegerea dolomitului
Dolomitul va mai avea un rol important si in completarea necesarului de magneziu ca amendament. Acesta are un efect mai bun asupra solului decat carbonatul de calciu. Este indicat in special pentru culturile care nu suporta o cantitate mare de calciu in sol. Printre aceste culturi se numara cartoful, telina sau inul.
Fructele vor fi mai sanatoase daca veti apela la acest ingrasamant. Veti vedea, ca in special fructele de mar vor arata mult mai bine. Lipsa calciului in fructele de mar se manifesta prin pete punctiforme de culoare maronie. De asemenea, lipsa calciului, mai poate provoca si fenomenul de prabusire. Acestea sunt cateva motive petru care ar trebui sa apelati la dolomita.