miercuri , iulie 17 2024

Ingrasamant natural zeolit in agricultura

Ingrasamant natural zeolit in agricultura

Utilizarea unui astfel de ingrasamant natural zeolit aduce cu sine numeroase beneficii. In cele ce urmeaza va voi prezenta o serie de beneficii pe care le veti aprecia. Zeolitul este obtinut din tufuri vulcanice. Acestea sunt foarte bogate in zeoliti naturali, fiind indicate pentru extragerea acestui mineral. De asemenea, trebuie sa stiti ca acesti zeoliti sunt aluminosilicati, hidratati si cristalini. Un avantaj foarte cunoscut al acestor minerale este ca sunt capabile sa castige si sa piarda apa intr-un mod reversibil.

Avantajele utilizarii de ingrasamant natural zeolit

ingrasamant natural zeolitProprietatile specifice de absorbtie si desorbtie sunt cele mai cunoscute ale acestor minerale. Avand in vedere aceste proprietati, mineralele vor putea fi folosite fara probleme in agricultura. Un prim efect direct al utilizarii zeolitilor este ca acestia vor imbunatati recoltele. De asemenea, cheltuielile vor fi diminuate. Este un lucru foarte cunoscut in agricultura ca aceste cheltuieli ajung sa fie foarte mari. Nu veti mai avea de-a face cu astfel de cheltuieli apeland la ingrasamant natural zeolit pentru cultura dvs..

Cum actioneaza zeolitul?

Printre aceste avantaje, se mai numara si faptul ca zeolitul va imbogati solurile nisipoase, dar si pe cele acide. Un alt avantaj major al unui ingrasamant bazat pe zeolit il consta faptul ca acesta va fi benefic in procesul de refacere a microbiologiei solului. Acesta va fi primul pas spre un sol mai fertil, de tip humic. In urma mai multor experiente s-a observat faptul ca productia a crescut cu pana la 35%. Aceasta crestere a avut loc fara a creste cantitatea de ingrasamant utilizata.

Zeolitul mai are proprietatea ca este un dozator de apa extrem de bun. Acesta va doza foarte bine si elementele nutritive care sunt adaugate in sol alaturi de el. Plantele vor fi mentinute la o sanatate optima pentru mai mult timp, iar timpul si costurile pentru ingrijirea lor vor fi reduse.

Check Also

zeolit natural

De ce sa aplicati zeolit natural?

De ce sa aplicati zeolit natural? Folosirea zeolitului a inceput sa fie foarte des intalnita. …

Close