luni , februarie 26 2024

Implantologie Orala Brasov

Ce curiozitati au oamenii despre implantologie orala Brasov?

In fiecare zi exista persoane carora dentistul le recomanda procedura de Implantologie Orala Brasov. Cu toate acestea, exista persoane care nu stiu ce este si ce rol are implantologia. In plus, exista persoane care isi pun fel si fel de intrebari in ceea ce priveste aceasta procedura.

Vom aborda acest subiect in randurile de mai jos, pentru ca dorim sa va oferim informatii care sa va fie de un real ajutor.

Ce inseamna implantologie orala Brasov?

Implantologia orala este una dintre ramurile stomatologiei, si se ocupa cu inlocuirea dintilor lipsa prin intermediul implanturilor dentare. Un implant dentar este un dispozitiv medical fabricat in general din titan dar poate fi fabricat si din alte materiale biocompatibile.

Implantologie Orala BrasovImplantul dentar este inserat in osul maxilar sau mandibular cu scopul de a crea o baza solida pentru montarea unei coroane dentare sau a unei proteze dentare fixe.

Trebuie mentionat faptul ca procedura de implantologie orala Brasov implica mai multe etape. Mai intai de toate este efectuata evaluare detaliata a pacientului pentru a stabili daca implantul dentar este potrivit pentru pacient.

In acest sens sunt efectuate examinarea orala, radiografia, si chiar scanari CT pentru evaluarea cantitatii si a calitatii oaselor.

Daca implantul poate fi suportat de pacient, este planificata interventia chirurgicala in care implantul dentar este inserat in osul maxilar sau mandibular. Pentru o astfel de interventie este necesara anestezia locala.

Dupa aceasta procedura, are loc procesul de osteointegrare, care dureaza pana la 6 luni. Acest proces este foarte important deoarece consta in fuzionarea implantului cu osul din jur, pentru a crea o ancora stabila.

Dupa ce are loc osteointegrarea, se monteaza o abutment sau o conexiune la nivelul implantului pentru a servi ca baza pentru atasarea coroanei dentare sau a protezei dentare fixe.

Intrebari frecvente despre implantologie

Cand vine vorba despre implantologie orala Brasov, pacientii au foarte multe curiozitati si intrebari. Vom enumera cateva exemple, dar si raspunsuri pe masura, pentru ca pacientii sa stie de la ce sa se astepte de la o astfel de procedura.

1. Care este rata de succes a procedurii?

Procentul de implanturi introduse cu succes in clinicile din Romania este de 99,4%. O rata obisnuita de succes in implantarea dentara este de aproximativ 94%. Deci, dupa cum se poate vedea, majoritatea lucrarilor de implantologie orala au succesul mult asteptat.

2. Va fi un implant o solutie buna pentru mine?

Persoanele carora le lipseste unul sau mai multi dinti sunt candidati pentru inserarea implantului. Singurul obstacol ar putea fi o afectiune a maxilarului si posibilele boli cronice.

Cu toate acestea, exista solutii corespunzatoare in astfel de cazuri. Implantologul dumneavoastra oral este singura persoana care poate decide daca sunteti sau nu candidatul pentru implantare.
Dupa efectuarea unei radiografii cu raze X si analizand starea, implantologul va va explica daca vi se potriveste implantarea sau daca osul dumneavoastra trebuie inlocuit inainte de implantare. In unele cazuri, nici macar asta nu poate ajuta, dar veti afla totul de la medicul dvs.

3. Varsta mea reprezinta o problema pentru implantare?

Pacientii mai in varsta cred adesea ca varsta lor ar putea reprezenta un obstacol pentru implantare. Cel mai important factor este insa starea de sanatate a pacientului, indiferent de varsta.
Daca persoana este sanatoasa si poate face fata extractiei dentare, se poate presupune ca starea de sanatate este suficient de buna pentru implantare.

La examinare, specialistul in implantologie orala Brasov va poate oferi cateva sfaturi cu privire la tipul de tratament ideal pentru starea dumneavoastra.

Acestea sunt asadar, trei dintre cele mai frecvente intrebari pe care le au pacientii atunci cand vine vorba despre implantologie orala si despre inserarea implanturilor dentare.

Check Also

Urgente Stomatologice Brasov

Urgente Stomatologice Brasov

Urgente stomatologice Brasov – Cum Poti Scapa De Durere? Nu ignorati niste Urgente Stomatologice Brasov. …

Close