duminică , aprilie 14 2024

Pizza Brasov

Pizza Brasov

Un preparat iubit de foarte multe persoane este Pizza Brasov. Acest preparat este preferatul multora el fiind considerat a fi chiar fast food. Cu toate acestea, pizza este considerata inca o mancare autentica in Italia. Aici, pizza se prepara respectand cu strictete retetele vechi. Italienii isi iau pizza foarte in serios, ei avand niste reguli stricte cu privire la prepararea acestui preparat foaret gustos.

Pizza a aparut in secolul al XVI-lea. Inainte de pizza, preparatul considerat a fi cel mai apropiat de aceasta fiind focaccia. Acest preparat era o paine turtuta pe care romanii antici o numeau focacius. Painea era servita in mod traditional cu diverse topping-uri. Prinicpalele topping-uri folosite erau planetele aromatice si condimentele. O paine asemanatoare era servita si in Grecia Antica. In aceasta tara, painea se servea cu ierburi aromatice, ceapa si usturoi. Chiar si in India exista o paine asemanatoare.

Pizza BrasovPizza Brasov

In secolul XVI-lea focaccia s-a transformat in pizza. Odata cu aducerea rosiilor in Europa, pizza a inceput sa devina populara in zonele sarace din Italia. Datorita faptului ca era considerata mancarea saracilor, ea si-a facut greu loc in alimentatia cotidiana a italienilor. Pe masura ce a trecut timpul si au aparut mai multe topping-uri, lucrurile s-au schimbat. Pizza a inceput sa devina din ce in ce mai populara si a fost acceptata de italienii de rand.

Pizza Brasov

Cea mai cunoscuta reteta de Pizza Brasov este Margherita. Aceasta pizza este alcatuita din trei culori si anume alb, verde si rosu. Ea a fost inspirata din culorile steagului italian. Se spune despre aceasta pizza ca a fost felul preferat al reginei Margherita. De aici provine si numele acestei pizze. In afara de pizza Margherita, pizza Marinara este si ea la fel de cunoscuta. Pizza Marinara era pregatita de nevestele marinarilor care se intorceau acasa. De aici ii provine si numele.

Devenind din ce in ce mai celebru, acest fel de mancare a trecut granitele Italiei. Ea s-a raspandit in toata lumea. In ziua de azi, este un preparat foarte popular. Pizza Brasov a ajuns sa fie preferata multor persoane, ea devenind un fel de mancare foarte comun.

Check Also

Service Telefoane Brasov

Service Telefoane Brasov

De ce ajunge Samsung Galaxy M21/M31/M51 intr-un service telefoane Brasov? La fel ca orice alt …

Close