luni , februarie 26 2024

O gradina deosebita amenajata cu scoarta decorativa

O gradina deosebita amenajata cu scoarta decorativa

Cu totii va doriti o gradina care sa iasa in evidenta. Aceasta gradina trebuie sa aiba un strop de culoare si trebuie sa fie un punct central de interes. Nu este atat de greu sa organizati gradina asa cum va doriti. Pentru a realiza o astfel de opera de arta, ideal ar fi sa apelati la scoarta decorativa. Folosind aceasta scoarta veti constata faptul ca veti reusi sa infrumusetati gradina foarte rapid. Iata si cateva beneficii aduse de folosirea scoartei in gradina.

Beneficiile folosirii de scoarta decorativa

scoarta decorativa

In primul rand, aceasta va fi un foarte bun ingrasamant natural. Atat ea, cat si mulciul sunt ideale pentru a fi folosite ca ingrasamant. Ele sunt foarte importante pentru pastrarea fertilitatii solului. Daca vor fi raspandite pe suprafata solului, ele vor alimenta foarte bine pamantul. Plantele vor primi substantele de care au nevoie pentru a creste armonios.

Un alt avantaj adus de scoarta decorativa este ca aceasta va preveni cresterea buruienilor. Nu veti mai avea aceasta problema daca veti apela la acest tip de scoarta. Veti constata cu surprindere ca buruienile nu vor mai iesi de sub scoarta. Ea este foarte utila deoarece lumina nu va mai ajunge la semintele de buruieni. Daca nu se mai intampla acest lucru, semintele nu vor mai incolti, astfel problema buruienilor va fi inlaturata. De asemenea, buruienile nu vor mai avea nici suficient oxigen, lucru ce va duce la inhibarea aparitiei lor.

Pastrarea umiditatii necesare

Umiditatea de retentie va fi si ea un avantaj. Folosind scoarta, umiditatea va ramane in sol. In caz de vreme uscata, acesta este un mare beneficiu pentru plantele voastre. Umiditatea va fi retinuta la nivelul scoartei, ea fiind eliberata incet in sol. De asemenea, scoarta nu va afecta drenajul, astfel nu veti avea de-a face cu gradinile mlastinoase. Plantele vor fi izolate. Folosind scoarta, ele vor fi si protejate de frig.

Check Also

zeolit natural

De ce sa aplicati zeolit natural?

De ce sa aplicati zeolit natural? Folosirea zeolitului a inceput sa fie foarte des intalnita. …

Close