joi , septembrie 28 2023

Mulci gradina

Mulci gradina

Mulciul va permite inmultirea microorganismelor in gradina. Folosind un foarte bun mulci gradina, veti constata ca acesta va proteja plantele voastre de daunatori. De asemenea, el va oferi un aspect natural, dar si ingrijit gradinii voastre. Un alt lucru pe care ar trebui sa-l mai stiti este ca va impiedica formarea de mucegai la unele culturi. Printre aceste culturi se numara cele de dovleac si cele de capsun.

Mulciul va inlatura patrunderea luminii in sol, lucru ce va insemna ca buruienile vor fi inabusite. Nu veti mai avea probleme cu numarul mare de buruieni din gradina voastra. El va proteja si plantele de daunatori, iar substantele nutritive vor fi tinute captive in sol.

Tipuri de mulci gradina

Mulci gradina

Exista mai multe tipuri de mulci gradina. Compostul de gradina este cel mai utilizat. El are o reactie neutra, fiind mai bun chiar si decat balegarul. Are numeroase substante hranitoare pentru plante cum ar fi fosforul. Acet tip de mulci va imbunatati structura solului si il va apara de supraincalzire sau racire excesiva.

Balegarul bine maturat, este o alta solutie pentru gradina voastra. Acesta are o reactie slab alcalina, fiind indicat oricarei gradini. Balegarul trebuie inglobat in pamant.

Iarba cosita este un alt mulci eficient. Fiind foarte bogata in azot, ea este un material la indemana, fiind folosit de multi pentru mulcire. Este bine totusi sa o tinem la zvantat o perioada, inainte sa o folosim la mulcire. Daca nu procedam astfel, exista riscul sa intre repede in procesul de descompunere. Acest lucru va duce la supraincalzirea substratului si nu va doriti asa ceva.

De ce sa apelam la mulci din comert?

Pentru mulci, nu va trebui sa folositi niciodata buruieni inflorite sau cu seminte pentru ca acestea sa vor inmulti foarte rapid.  Paiele maruntite sunt un tip de mulci gradina care din contine si seminte de buruieni, de aceea nu este chiar asa de indicat.

Utilizand mulci de gradina achizitionat de la firmele specializate, puteti fi sigur ca veti avea o gradina spectaculoasa si fara buruieni. Ingrijirea acesteia se va face mult mai usor si mai simplu.

Check Also

zeolit natural

De ce sa aplicati zeolit natural?

De ce sa aplicati zeolit natural? Folosirea zeolitului a inceput sa fie foarte des intalnita. …

Close