luni , februarie 26 2024

De ce sa aplicati zeolit natural?

De ce sa aplicati zeolit natural?

Folosirea zeolitului a inceput sa fie foarte des intalnita. Veti constata ca acest produs are numeroase avantaje si cu siguranta il veti lua in calcul. In cele ce urmeaza, va voi prezenta o serie de avantaje caracteristice acestui mineral. Veti vedea ca ingrasamantul cu zeolit natural va fi perfect pentru plantele voastre si va veti putea bucura de niste productii mai mari.

Imbunatatiti calitatea solului cu zeolit natural

zeolit naturalZeolitul este obtinut din tufuri vulcanice. Principalul component al zeolitului este aluminosilicatul. Acest component are o structura reticulara, avand o proprietate foarte utila plantelor. El este capabil sa piarda si sa castige apa. Acest lucru ii confera niste proprietati unice de schimb ionic, absorbtie dar si de desorbtie.

Zeolitii au numeroase proprietati fiind foarte des utilizati in agricultura. Acestia au un rol benefic fiind cunoscuti pentru faptul ca imbogatesc solurile acide, dar si pe cele nisipoase. Veti mai constata ca acest produs va veni in ajutorul microbiologiei solului. Veti ajunge sa va bucurati de un sol fertil, respectiv humic. In urma unor experiente in camp, s-a ajuns la concluzia ca zeolitul are un rol si in cresterea productiei. Folosind zeolit natural s-a inregistrat o crestere a productiei cu 35%, fara a creste cantitatea de ingrasaminte utilizata.

Cum actioneaza zeolitul natural?

Fiind un reglator si un foarte bun dozator de apa si substante, zeolitul este foarte eficient in distribuirea elementelor nutritive. Plantele vor reusi sa obtina exact ce au nevoie pentru a creste armonios, iar productiile vor fi pe masura. De asemenea, se vor putea reduce si din costuri. Veti constata ca veti putea evita costurile exagerate daca veti apela la ingrasamantul cu zeolit. Mai trebuie sa stiti si ca zeolitul va reduce levigarea nutrientilor din sol. Indiferent de conditiile atmosferice, el va tine la nivelul solului toate substantele necesare dezvoltarii cat mai bune a plantelor.

Check Also

ingrasamant natural zeolit

Ingrasamant natural zeolit in agricultura

Ingrasamant natural zeolit in agricultura Utilizarea unui astfel de ingrasamant natural zeolit aduce cu sine …

Close